Locatie

Locatie en kavelkaart

De woningen van Tweemaster De Rijp worden gebouwd aan de Boeijerstraat, langs de Boeijersloot.

Op de kavelkaart ziet u de ligging van de 10 starterswoningen in een parkachtige setting en de 5 vrijstaande woningen aan het water. De vrijstaande woningen krijgen twee parkeerplaatsen op eigen terrein. Rondom de starterswoningen komen vrije parkeerplaatsen op straat.

De kavelkaart is nog niet definitief. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Omgeving

De Rijp is absoluut één van de mooiste dorpen van Noord-Holland. Het ligt middenin de Eilandspolder. De combinatie van talloze slootjes, het laag gelegen land, de kleine dorpjes, oude stadjes en de omliggende laaggelegen droogmakerijen maken het tot een fascinerend gebied.

Dichtbij het leven van de stad en de ruimte van de polder

Wie de stadse dynamiek zoekt, zit hier eveneens goed. De Rijp is strategisch gelegen tussen Alkmaar, Purmerend en Zaandam. Steden die bekend staan om hun charme, cultuur en levendige centra. Met gezellige winkelstraten, mooie historische panden, theaters en restaurants, sportcentra en (jacht)havens.

Historisch stadscentrum

Ooit was De Rijp een bedrijvige vissersplaats die bekend stond om zijn haringvangst en walvisvaarders. De sporen van deze waterrijke geschiedenis zijn nog altijd zichtbaar. Aan de gevel van het monumentale raadhuis schittert al eeuwen het wapen van De Rijp – twee haringen – dat een herinnering vormt aan het vissersleven. In het oude hart rond de Grote Kerk vindt u gezellige winkeltjes – waaronder het kleinste snoepwinkeltje van Nederland, restaurantjes en cafés. Daar loopt of fietst u straks zo uit huis naar toe!

Voorzieningen

In De Rijp is alles wat u in het dagelijks leven nodig hebt binnen handbereik. Voor de dagelijkse boodschappen kunt u onder meer terecht in winkelcentrum Het Boegbeeld met een supermarkt, slager, bakker, vishandel, drogist, bloemenwinkel en een kapper. Ook zijn er lagere scholeneen bibliotheek, een voetbalvereniging, een tennisvereniging en een karate en kickboks vereniging.

Er op uit

Of gaat u er in het weekend liever op uit? Vanuit De Rijp bent u op korte afstand van het buitengebied. Door de ligging in de polder is het goed mogelijk lange fiets-, wandel- en skatetochten over goed geasfalteerde wegen te maken. Het weidse polderlandschap is overigens niet het enige natuurschoon wat de regio biedt. Op minder dan een half uur rijden liggen stranden en duinen, bossen en het Alkmaardermeer. U zult zich hier niet gauw vervelen!

Hechte gemeenschap

De Rijp kent een hechte gemeenschap. Jaarlijks terugkerende evenementen zijn onder meer de Rijper Bokkentocht, het Midwinterfeest en de kunst- en boekenmarkten.

Goede verbindingen

De Rijp is dankzij de N244 met directe aansluiting op de A9 en A7 uitstekend bereikbaar. U rijdt in een mum van tijd naar Zaanstad, Amsterdam en Schiphol. Om ’s avonds weer met een tevreden gevoel thuis te komen in uw nieuwe woning in De Tweemaster.