Wethouder leg eerste steen nieuwbouw Tweemaster De Rijp

Wethouder Pieter Dijkman van de gemeente Alkmaar heeft donderdagmiddag 4 juli de symbolische eerste steen gelegd bij de nieuwbouw van vijf vrijstaande woningen en tien starterswoningen in het plan Tweemaster De Rijp. Dat deed hij onder het toeziend oog van de toekomstige bewoners.

Wethouder Dijkman is blij dat het startsein is gegeven na een jarenlange voorbereiding. ,,Het is een kleinschalig project in een bestaande, groene wijk, waar al geleefd wordt. Dat is een pluspunt. Er is een enorm tekort aan vooral betaalbare woningen, dus wat mij betreft complimenten voor Bot Bouw dat hier tien van de 15 woningen betaalbare starterswoningen zijn, waardoor jongeren een kans krijgen in hun dorp te blijven wonen. Ik hoop dat alle nieuwe bewoners gaan mogen genieten van hun prachtige huis en wens hen hier veel geluk.’’ Alle starterswoningen zijn verkocht. Er zijn nog twee vrijstaande woningen beschikbaar. Naar verwachting wordt het project begin 2020 opgeleverd.

Eerste kennismaking

Bij de officiële start van het project was een aantal toekomstige bewoners aanwezig. Mensen uit De Rijp zelf, maar ook uit de omgeving, variërend van jonge stellen, gezinnen en echtparen. De eerste kennismaking tussen de nieuwe buren was direct goed. ,,We hebben bewust gekozen voor het dorpse. De Rijp is sfeervol klein en toch dicht bij de stad”, vertelt een van de kopers. De nieuwe buurvrouw beaamt dat. “We krijgen hier veel meer waar voor ons geld met een groot huis aan het water. We zijn blij dat we hier mogen komen wonen.”